8. lokakuuta 2013

Mineraalimeikkivoide vs. tavallinen meikkivoide

Olen jo vuosia palloillut mineraalimeikkien ja tavallisten meikkien välillä, varsinkin meikkivoiteen kohdalla. Ihoni on todella vaalea ja kuiva, ja varsinkin meikkivoiteista on yleensä vaikeaa löytää oikeaa sävyä, saatika sitten oikeaa koostumusta iholleni. Varsinkin e.l.f.in mineraalimeikkivoide sen sijaan oli ihon sävylleni juuri sopiva eikä ainakaan kuivattanut valmiiksi kuivaa ihoani enempää. Miksi sitten päädyn aina takaisin normaalin meikkivoiteen käyttöön?

Yhtenä vaikuttavana asiana olen ainakin todennut meikkivoiteen helppouden. Nestemäisen meikkipohjan käyttö on yleisesti siistimpää kun puuterimaisen, se kun vaan "pruitataan" kädelle ja siitä sivellään kasvoille, lopuksi riitää vain käsien pesu. En tiedä onko vika minussa vai missä, mutta aina kun käsittelen puuterimaisia meikkejä tuntuu sitä jauhoa olevan sen jälkeen kaikkialla vaatteista huonekaluihin. En uskaltaisi kuskailla pahemmin mineraalimeikkivoide purkkia laukussa, pelkäisin koko ajan että se poksahtaisi laukkuni pohjalle. Sen sijaan varsinkin tuubissa olevat meikkivoiteet on helppo heittää tarvittaessa laukkuun mukaan, ja tarvittaessa meikkivoiteen voi levittää vaikka sormin.

Silti joka kerta kun jaksan hieman pitempiä aikoja nähdä vaivaa ja käyttää mineraalimeikkipohjaa, huomaan kuinka paremmassa kunnossa ihoni on. Jo pelkästään meikin levitysvaiheessa huomaa eron; mineraalimeikkipohjan jälkeen meikki tuntuu yhä iholla kevyeltä, kun taas meikkivoide jättää aina iholle hieman "raskaan" kerroksen vaikka sitä levittäisikin ohuelti. Mineraalimeikkivoiteen alla iho tuntuu hengittävän paljon paremmin, ja olen myös huomannut että ihoni pitää kosteutensa paremmin mineraalimeikkiä käyttäessä. Normaali meikkivoide aiheuttaa toisinaan kuivia kohtia ihossani, ja joskus myös finnejä joita minulla ei muuten oikeastaan koskaan ole ollut. Ihossani ei yleisesti ole pahemmin mitään peitettävää, korkeintaan pientä punoitusta toisinaan, yleisestikin käytän meikkiphjaa enemmänkin tasoittavana kun peittävänä. Näin ollen kevyempikin pohja riittää, kun taas useimman tavalliset meikkivoiteet ovat olleet liian paksuja.Tutkin asiaa hieman paremmin ja löysin mm. Artdecolta nestemäisen mineraalimeikkivoiteen sekä Cover FX:ltä kivipuuterimaisen mineraalimeikkivoiteen. Kummaltakin merkiltä löytyi värivalikoimaa ihan kiitettävästi (varsinkin Cover FX:ltä) joten niistä voisi ehkä löytyä oikea sävykin. Hintaa kummallakin on tosin yli 35€ joten luulen tutkivani näitä tuotteita hieman enemmän ennen kun alan mitään tilailemaan. Hintansa puolesta olisi mukava päästä näitä tuotteita myös kokeilemaan ennen tilaamista, mutta enpä tiedä miten kumpaakaan Suomesta löytyy. Artdecoa myy ilmeisesti ainakin jotkut kosmentologiliikkeet Helsingissä.


Hieman halvemman vaihtoehdon löysin bareMineralsilta, joka oli myös tuollainen kivipuuterimainen mineraalimeikkivoide. Hintaa oli noin 10 euroa vähemmän kuin artdecon ja Cover FX:n tuotteilla, ja sävyvaihtoehtoja tälläkin tuotteella ihan kiitettävästi.

Siihen asti kun punnitsen näitä hieman hintavampia vaihtoehtoja aion varmaan jatkaa palloilua tavallisen meikkivoiteen ja mineraalimeikkivoiteen välillä. Ehkä jollain Helsingin reissulla päädyn johonkin liikkeeseen testaamaan jotain artdecon tuotteista, tai sitten pitää selvitellä löytyisikö näistä vaihtoehdoista mitään paremmin Ruotsin puolelta.

2 kommenttia:

  1. BareMinerals on tosi kehuttu, lähtisin sille linjalle ainakin alkuun.

    VastaaPoista
  2. Jep, varmaan ihan hinnankin takia lähen ensin sitä kokeilemaan, katsoo sitten jos myöhemmin löytyisi jostain artdecoo tai/ja cover fx:ää testailuun.

    VastaaPoista