28. heinäkuuta 2014

Aurinkoa!

Takana on pari kiireistä viikonloppua, joita on vietetty kuvausten merkeissä Yyterissä (näistä myöhemmin lisää) sekä synttäriviikonloppu Kalajoella. Molemmissa paikoissa kun on aivan mahtavat rannat, tuli oltua auringossa ja paljon! Ainakin on tänä vuonna ollut ihan kunnon rantakelit.


Olen iholtani todella vaalea ja väri tarttuu huonosti. Toisaalta olen aina ajatellut että mielummin käytän todella korkeaa aurinkosuojaa, en rusketu mutta en myöskään pala, kun että käristän ihoni ja vanhennan sitä vuosilla vain saadakseni hetkeksi rusketuksen. Raskauden jälkeen ihoni tuntuu tosin muuttuneen hieman, ja näin ollen myös ruskettuu hieman paremmin kuin ennen, silti olen ahkerasti käyttänyt aurinkorasvoja.


Tänä vuonna aurinkotuotteita on tullut mm. LivBoxin ja blogimiitin mukana, ja nyt parina viikkoina ne ovatkin päässyt aika hyvään testiin. Mukana on myös yksi ns. ei-aurinkotuote.


Aktiivisessa ja lähes päivittäisessä käytössä on ollut ACO:n medium sun body spray, jossa on aurinkosuojakerroin 20. Tätä tulee usein suihkautettua olkapäihin ja rintakehään ennen uloslähtöä. Kerran unohdin, istuin ulkona kaverin kanssa pari tuntia ja olkapäät paloivat. Sen jälkeen ei olekaan unohtunut. Spraypullon takia tuote on suhteellisen helppo levittää myös paikkoihin joihin tavallisen rasvan kanssa ei niin helposti yllä, kuten selkään. Toisaalta taas tätä ei kannata sprayailla esimerkiksi keskellä kylpyhuonetta sillä tuotetta suihkuaa aivan varmasti myös lattialle = liukasta. Tuote on myös melko tahmeaa, mutta omassa käytössäni se ei ole pahemmin haitannut. 


Favoran Aurinkovoidetta olen käyttänyt pääasiassa poskiin, nenään ja korviin jos tiedän olevani ulkona kauemmin kuin tunnin pari. Tässä on kätevä pumppupullo joten rasvaa ei tule annosteltua liikaa, aurinkovoide on myös hajusteeton joka on meikän iholla aina plussaa! Aurinkosuojakerroin on 50.


Australian Goldin huulirasvasta tuli heti suosikki! Kosteutti kuivat huulet nopeasti, ei jäänyt tahmeaksi huulille ja lisäksi rasvassa on suojakerroin 30. Tämä tuote tulee varmasti kulkemaan laukussa mukana! Hassua muuten miten en ole tullut aiemmin ajatelleeksi kuinka aurinko vaikuttaa huuliin, tämä on tosiaan ensimmäinen suojakertoimellinen huulirasvani.


Viimeisenä se ei-aurinkotuote! Aloe Vera allergiani takia useimmat after sun voiteet eivät sovi iholleni, joten niitä ei ole tullut ostettua. Ihoni palaessa kävin läpi miitistä saamiani tuotteita ja käteen osui Madaran ihoöljy. Selailin hieman läpi mitä tuote sisältää, ja bongasin siitä mm. E-vitamiinin ja kamomillan joita kumpaakin löytyy usein tuotteista joita käytetään kuivan, kuumoittavan ja ärtyneen ihon hoitoon, E-vitamiinia myös palovammojen hoitoon. Käytin öljyn jääkaapissa ja levitin viileänä palaneille olkapäille, aamulle oli punoitus jo lähes kokonaan hävinnyt eikä tietoakaan ihon hilseilystä! Ehdottomasti siis suosittelen kokeilemaan jos iho pääsee kärähtämään ja tämä jostain kotoa sattuisi löytymään, tai ihan vaikka jos after sunit ei jostain syystä sovi.

Semmoisia aurinkotuotteita löytyy tämän kalpeanaaman rantakassista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti