21. elokuuta 2014

Ripsienpidennykset - mitä ja miten?

Ripsienpidennyksistähän olen aiemminkin kirjoitellut postauksen pari, mutta enemmänkin antanut koko jutusta vaan sellaista yleiskuvaa. Kävin tänään kuitenkin Heidillä ottamassa taas ripset, ja kysyin sopisiko jos napattaisi hommasta muutama kuva siinä tehdessä. Fiksuna tyttönä tietenkin jätin kameran kotiin joten kuvat on napattu puhelimen kameralla, joka oli välillä Heidin, välillä paikan kampaajan/omistajan ja välillä minun kädessäni, mutta etteköhän te näistä selvää ota!

Vaikka ripsienpidennyksiä olenkin vakituisen epävakituisesti käynyt ottamassa jo vuosia, en voi silti sanoa tietäväni paljoa prosessissa. Tai siis, meikähän makailee siinä koko homman ajan silmät kiinni puoliunessa. Juu, ripsiä liimaillaan oman ripsen tyveen. Näin ollen päätin etten ala kertoilemaan omia infojani vaan pyysin Heidiä selittämään koko jutun lyhyesti.


"Ensin keskustelen asiakkaan kanssa laitettavien kuitujen (ripsien) pituuksista, paksuudesta ja kaarevuudesta. Asiakkaan oman mielipiteen ja toiveiden lisäksi pitää huomioida asiakkaan omien ripsien pituus ja paksuus. Esimerkiksi lyhyisiin ripsiin ei voi laittaa kaikista pisintä ja paksuinta kuitua, koska oma ripsi ei sitä todennäköisesti kestä. Suorissa ripsissä pysyy paremmin J-kuitu kuin esimerkiksi C-kaareva. Myös asiakkaan silmän muoto on hyvä ottaa huomioon, kun mietitään minkä malliset pidennyksistä tehdään."

Olen itse käynyt Heidillä kolmisen vuotta ottamassa ripsiä, joten Heidi tietää jo sanomatta millaiset ripset minulle tehdään. Omat ripseni ovat melko pitkät ja paksut, joten näin ollen myös ripsiini laitettavat kuidut ovat melko pitkiä.


"Aluksi asetetaan geelilaput alaripsien suojaksi, jota ne eivät tarttuisi liimattaviin kuituihin / yläripsiin."


"Sen jälkeen ripsiin sivellään primer -ainetta, joka parantaa liiman pysyvyyttä ja poistaa ripsistä rasvaisuutta, ja harjataan ripset.""Toisilla pinseteillä erotetaan yksi oma ripsi muista, jonka päälle ujutetaan toisilla pinseteillä liimaan dipattu kuitu. Samalla varotaan ettei ripsi tartu viereisiin ripsiin, joka tietenkin aiheuttaisi sen että ripset liimautuisi yhteen klimpeiksi.""Tätä toistetaan välillä harjaten ja erotellen yhteen tarttuneet ripset, kunnes kaikissa ripsissä on kuitu. Itse en liimaa kuituja ns. vauvaripsiin, vaan annan niiden kasvaa omaan pituuteensa. Lopuksi ripset harjataan ja tuuletetaan enimmät liimahöyryt pois asiakkaan silmiltä, poistetaan geelilaput ja sen jälkeen asiakas saakin varovasti avata silmänsä."
Semmoiset räpsyttimet tuli tällä kertaa! Kuten mainitsin aiemmin, omat pidennykseni ovat aika extremet ja pisin käytettävä kuitu oli tällä kertaa 15mm. Kyseiset ripset sopivat silti minulle hyvin, sillä päivittäiseen meikkiini kuuluu paksut rajaukset ja luomivärin kanssa leikkiessäkin naamalle päätyy ennemmin tumma smokey kuin joku astetta naturellimpi look, mutta siitä syystä onkin hyvä keskustella ripsien tekijän kanssa ensin minkälaiset ripset sopii parhaiten juuri itselleen.

Aiemmat postaukseni ripsienpidennyksistä voi lukea täältä ja täältä. Muita pidennyksiin haksahtaneita?

// Tulinpas tänne vielä lisäilemään, että ripsienpidennysten teko kannattaa todellakin jättää aina ammattilaiselle. Ammattilaiselta löytyy oikeat välineet ja hommaan sopiva koulutus, kokemusta ja osaamista. Ripsienpidennykset eivät siis ole oikea paikka alkaa säästämään jos sellaiset haluaa. Väärin tehtynä ripsienpidennykset saattavat vahingoittaa omia ripsiä ja pahimmassa tapauksessa myös aiheuttaa tulehduksen ja silmien ärtymisen. Koulutuksen omaavilta löytyy aina jonkinlainen todistus siitä, että osaaminen löytyy. Sitä kannattaa ehdottomasti kysyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti