22. kesäkuuta 2014

Siipirajaus

Jos saisin valita vain kaksi kosmetiikkatuotetta käytettäväksi, valitsisin ripsivärin ja eyelinerin. Jokapäiväiseen meikkausrutiiniini kuuluu siipirajausten tekeminen, on kuulunut jo pitemmän aikaa. Omat silmäni näyttävät mielestäni jotenkin paljailta ilman rajauksia ja meikki keskeneräiseltä. Joskus aloitan rajausten tekemisen ja päätän tehdä ihan vain ohuet rajaukset jotka loppuvat silmäkulmiin, mutta päädyn sittenkin paksuntamaan ja pidentämään niitä.


Teen itse siipirajauksen yleensä aloittamalla silmän sisäkulmasta, ja piirtämällä rajauksen ääriviivat. Lopuksi täytän alueen ääriviivojen sisältä. Teen rajauksen yleensä yhdellä kädellä, sillä usein meikkailuni tapahtuu spontaanisti olohuoneen lattialla toisella kädellä peiliä pidellen, vaikka meikkipöytäkin löytyisi...


Perusidea rajauksillani on korostaa silmän muotoa mutta samalla hieman nostaa sitä. Kun rajauksesta tekee silmän ulkokulmaaa kohti paksumman, se tekee silmästä hieman vinomman ja virkeämmän näköisen. Jatkan rajauksen siiven niin, että se tulee jatkona alaluomeni rajalle ja ns. jatkaa sen muotoa samaan suuntaan. Jos rajauksella ei myötäile silmän omaa muotoa, siitä tulee helposti irrallisen näköinen.


Omat lempieyelinerini ovat tällä hetkellä e.l.f.:in Liquid Eyeliner (jota olen ylistänyt monesti laatunsa ja hintansa takia) sekä Lumenen Blueberry vedenkestävä rajausväri. Pidän itse enemmän e.l.f.:in eyelinerin siveltimestä, mutta Lumenen rajausväri on vedenkestävä ja tämän takia useammin käytössä.

Muita siipirajausten ystäviä?

2 kommenttia:

 1. Mullekin käy aina niin, että "pienet ja luonnolliset" rajaukset vaan jotenkin kummasti lähtevät pitenemään... :D Siipirajaukset ovat olleet mulle silmämeikin kulmakivi jo useamman vuoden, ja naama tuntuu jotenkin kummallisen kaljulta ja valjulta ilman niitä.

  Se on kyllä hauska juttu, miten erilaisilla tavoilla eri ihmiset tekevät rajauksensa. Itse aloitan aina vetämällä silmän ulkonurkasta viivan kohti kulmakarvan päätä, ja sitten hahmottelen rajauksen muodon, "täytän" sen, ja sisänurkan rajaan vasta ihan viimeisenä.

  Millainen sivellin tuossa e.l.f.in eyelinerissä muuten on? Käytän yleensä Wet'n'Wildia, mutta sitä ei enää saa Seppälästä, joten nyt kun joutuu joka tapauksessa tilaamaan netistä, voisin hyvin kokeilla jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. e.l.f.:in eyelinerin sivellin on pitkä ja aika "löysä". Itselleni se on kaikista helpoin, en osaa tehdä tasaisia rajauksia kovalla siveltimellä, tottumuskysymyshän se on. :) Tosin kun kävin äsken tsekkailemassa e.l.f.:in sivuilta niin tuota kartionmallista eyelineria ei enää myyty. Luulen kuitenkin että sivuille ilmestynyt Precision Liquid Eyeliner on sama vastaava, vaan eri paketissa. Ainakin sivellin näytti samalta. :)

   Poista