1. marraskuuta 2013

Asunto ja Askartelua

Tämä postaus on nyt vähän sekalainen mutta olkoot! On ollut jo hetken aikaa pieniä projekteja uudessa asunnossa mitä en ole vain saanut aikaiseksi, lähinnä ihan sisustusjuttuja. Vielä on pitkä lista tekemättä mutta yhden sain tänään viivattua yli listalta. Ennen tämän projektin esittelyä kuitenkin pyynnöstä muutama kuva asunnostamme. Ollaan siis vasta noin kuukausi sitten muutettu ja juttuja on vielä paljon tekemättä. Sisustaminen on mulle semmoinen ikuisuusprojekti, aina on jotain tehtävää ja lisättävää. Tässä asunnossa en ole paljoa oikeastaan ehtinyt vielä tekemään, oikeastaan saanut vasta tavarat kasaan ja omille paikoilleen

P1040429

Meidän kämppä on ihan perus kerrostalo kaksio valkosilla seinillä ja ah-niin-ihanalla muovimatolla. Toisaalta ollaan nyt kyllä todettu että ehkä kolmen kissan ja vauvan kanssa muovimatto on ihan hyvä vaihtoehto, sitä uskaltaa pestä vähän märemmällä mopilla eikä tarvitse panikoida jos jotain kaatuu lattialle. Asunto on kulmahuoneisto joten meillä on ikkunoita kahteen suuntaan, erityisesti pidän olohuoneen isoisa ikkunoista.

Kuten varmaan sisustuksesta huomaa, meillä huonekalut on aika paljolti tummia. Musta vakosamettisohva on ostettu kun 18 -vuotiaana muutin pois kotoa, seuraava sohva tulee varmaankin olemaan harmaa sillä mustassta kankaasta on iso homma pitää kissan karvat pois. Päivittäin joutuu teippirullalla sohvan vetämään. Kirjahyllyn edessä olevat laatikot ovat avomiehen "älä koske" -laatikoita, jotka siis vielä odottelevat että ukkeli ne saisi katsottua läpi. Samaten keskellä lattiaa oleva ilmanpuhdistin vielä vähän hakee paikkaansa.

P1040435

Yksi ihan must juttu itselleni oli viimeasunnosta muuttaessani että seuraavassa kämpässä pitäisi olla avokeittiö. Vaikka asunnossa on neliöitä vaan se 54, tuo avokeittiö niin paljon avaruutta huoneeseen että asunto ainakin omaan silmääni vaikuttaa paljon isommalta. Keittiö odottelee vielä verhoja ja astianpesukoneen asennusta, sekä paria pikkuasiaa. Vanhassa asunnossa meillä oli keittokomero joka (valehtelematta) on pienin keittokomero minkä olen ikinä nähnyt, sinne mahtui vain yksi henkilö. Koska me avokin kanssa ollaan ahkeria ruoan laittajia ja tykätään erityisesti laittaa ruokaa yhdessä, on tämä uusi keittiö ollut ihan mahtava. Siis tännehän ihan oikeesti mahtuu kaksi ihmistä!

P1040440

Makkari on kanssa yksi niistä "luksus"jutuista mitä meillä ei aiemmin ollut. Minulle ja avolle aiempi yksiö oli ihan sopivan kokoinen, mutta kun siihen lisättiin kolme kissaa niin kieltämättä olisi ollut kiva jos öisin olisi saanut laittaa oven kiinni eikä tarvinnut heräillä kun kissat päättävät alkaa vetämään rallia ympäri asuntoa kello kolme yöllä. Meidän juniorin pinnasänky on nimeltään SmartKid -sänky, joka siis sisältää pinnasängyn, hoitopöydän ja laatikostot sekä hoitopöydän että pinnasängyn alla. Sänky on isokokoinen mutta oikea tilaihme sillä ollaan (ainakin toistaiseksi) saatu kaikki juniorin vaatteet ym. tähän mahtumaan. Myöhemmin sänky on muunneltavissa lasten sängyksi sekä kirjoituspöydäksi, tämä siis tulee juniorilla toimimaan vielä vuosia. Vaatekaapin ovessa olevat sisustustarrat on ostettu ikeasta, ja ovien avauskohdista leikattu poikki pahviveitsellä. Pinnasängyn vieressä olevissa laatikoissa ovat surullisesti suurin osa meikeistäni, niille en ole vielä uutta pöytää saanut ostettua sillä muutossa luovuin vanhasta pöydästäni.

P1040443

Ja sitten vielä parveke! Parveke meillä oli ihan ensiasunnossa ja olen sitä jäänyt hieman kaipaamaan, oli hienoa saada se tähän kämppään vaikkei mikään välttämättömyys ollutkaan. Kuvasta ei näy mutta parveke on oikeasti todella iso, joten tämä tulee olemaan varmasti ensi kevään/kesän projektina. Mulla on jo paljon suunnitelmia minkälaisia kasveja haluan ostaa ja verhoilla kaideseinän bambulla. Näillä celsiusasteilla en ole kuitenkaan viitsinyt tuolla hirveästi puuhailla.

Sitten vielä tämä pieni askarteluprojekti. Meillä on yhdessä kirjahyllyn kaapissa piilossa radio/cd/kasettisoitin, semmoinen ei mikään silmää miellyttävä mutta eipä tuo haittaa kun sen sai tosiaan ovien taakse piiloon. Siihen kuuluvat kaiuttimet pitää kuitenkin jättää näkyville (eihän muuten kuuluisi mitään) ja ne näkyvätkin ekassa asuntokuvassa kirjahyllyn päällä. Olen jo pitempään miettinyt että ne paistavat tuolta kaapinpäältä vähän liian näkyvästi, eivät kuitenkaan ole mitään kauneimpia sisustuselementtejä, eikä vaalea puu oikein sovi meidän sisustukseen. Näin ollen ostin ikeasta lahjapaperia jolla päätin nämä palikat päällystää. Lisäksi tarvitsin askarteluliimaa, sakset ja pahviveitsen. Suosittelen käyttämään mattapintaista lahjapaperia, vaikka liima saisikin paperin hieman käpristymään ei mattapaperi näytä sitä niin paljon läpi.


Aloitin liimaamalla yhden sivun kerrallaan, helpointa aikakin itseni mielestä oli aloittaa toiselta pitkältä sivulta ja jättää kaiuttimen alle ja taakse siivut ylimääräistä paperia. Ei kannata edes yrittää saada leikkaamalla heti oikean kokoista siivua.


Liima kannattaa levittää ihan sivuihin kiinni ja vain vähän keskelle.


Heti liimauksen jälkeen kannattaa painella paperi tiiviisti kiinni liimaan ja tarkistaa ettei paperiin jää ryppyjä.


Jonka jälkeen odotellaan että liima kuivuu.


Lopuksi leikkasin / viilsin reunoista ylimääräisen paperin pois (myös kaiuttimien kangaspuolelta).Ja tämmöinen oli lopputulos. Mielestäni tuli tosi kivan näköiset! Nämähän voisi päällystää ihan minkälaisella paperilla tahansa ja tehdä omaan asuntoonsa sopivat. Nyt pitää enää saada nuo johdot liitettyä soittimeen, taidan kyllä jättää sen homman avokille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti