18. marraskuuta 2013

Lazy Days

Tähän aikaan vuodesta aika tuntuu jotenkin aina hidastuvan. Olen aina ollut todella aamu-uninen ja nyt kun ei tarvitse töihinkään herätä aikaisin, tuhisen sängyssä vähintään siihen kahteentoista asti. Tuntuu että auringon valolle ehtii tämmöisenä päivänä sanomaan moi ja heihei ja sitten onkin loppu päivä pilkkopimeää. Bloggaaminenkin vaikeutuu, koska jos haluaa ehtiä ottaa luonnonvalossa kuvia saa niitä alkaa ottamaan (ja valmistelemaan) heti herättyään. Oma päivärutiinini ainakin alkaa kissojen ruokinnalla ja aamupalalla telkkaria katsellen ja koneella dataillen, pian huomaankin helposti että "aamupala" on venähtänyt kolmetuntiseksi ja ulkona alkaa jo pimenemään. Ehkä oma toimintanikin hidastuu tähän aikaan vuodesta.


Avokkini naurekelee yöpöytäni laatikon sisällölle joka sisältää hevoskuurin vitamiineja ja lisäravinteita, tähän aikaan vuodesta D -vitamiini ja C -vitamiini ovat ihan pakollisia juttuja, kalsiumia ja maitohappoja tulee popsittua muutenkin, ja raskauden myötä laatikkon löysi myös foolihappo ja rauta. Näitten avulla olen syksyn ajan ainakin jaksanut vielä tehdä asioita, vaikka tuntuukin että jatkuva pimeys imee kaikki energiat.


Yritän iltaisin luoda joulufiilistä kynttilöillä, glögillä ja pipareilla, se on ainakin semmoinen pieni valonpilkahdus tässä muuten ankeassa ja pimeässä talvessa. En ole ennen ollut pahemmin jouluihminen, aiemmin joulu on ennemminkin ollut stressin aihe. Tänä vuonna vietän kuitenkin joulua hyvin pienimuotoisesti ja päättänyt olla siitä stressaamatta, koristella vähän kotia ja ostaa joululahjat ajoissa, ja joulupöytäänkin tulee vain semmoisia asioita joista pidän, mitään en aio tehdä vain perinteen vuoksi.Ostin ikeasta jo jonkin aikaa sitten suklaakonvehti- ja piparkakkumuotit, ollaan tänä vuonna Taikan kanssa suunniteltu että tehdään paljon lahjoja ja muutenkin joulujuttuja itse, kuten mm. piparkakku Taikina. Muutama vuosi mulla ja Taikalla lähti pipareitten leipominen vähän hanskasta ja tuloksena oli varmaan yli viisi pellillistä pipareita, joita sitten löytyi vielä huhtikuussakin kaapeista. Tänä vuonna yritetään pitää jonkinnäkönen kontrolli tässä hommassa, ehkä pari pellillistä riittää.

Tässä oli tämmöinen harvinaisen sekalainen postaus aiheena "ei mikään". Ehkä ensipostauksessa on jotain järkeä. Nyt menen pesemään pyykkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti