2. joulukuuta 2013

Katastrofi Keittiössä

Meidän perheessä mies hoitaa kokkailut pääasiassa, ihan syystä. Tykkään leipoa ja kokkailla, mutta ihan rehellisyyden nimissä, en ole siinä kovin hyvä. Ainoa asia minkä osaan tehdä tyrimättä on lätyt. Viimeaikoina vapaa-aikaa on kuitenkin ollut vaikka muille jakaa joten olen kovasti yrittänyt opetella leipomaan, pääasiassa en niin hyvällä menestyksellä.


Väsäsin avokille kaurakeksejä, nämä jopa onnistuivat (mitä nyt osa vähän paloi).


Pipareita tehtiin pikkujouluissa lauantaina. Viime postauksessa sanoinkin että tänä vuonna aion tehdä ihan minimaalisen määrän pipareita. Ei sitten luettu ohjetta loppuun asti ennen kun ainekset oli jo kulhossa ja lopussa tosiaan luki että tällä ohjeella tulee pipareita aivan hirveästi...


...Joten päädyttiin sitten tekemään extemporee piparkakkutalo joka ei todellakaan häikäise kauneudellaan. Facebookissa porukka kuvaili tätä "kauhuelokuvaksi" ja "verilöylyksi", itse olen tyytyväinen että se edes pysyy pystyssä. Taika vei mukanaan osan pipareista ja osa taikinasta meni pakastimeen, ensikerralla luetaan se ohje ennen kun tehdään mitään.


Vähän aikaa sitten päätin myös testailla ikean konvehtimuotit, nämäkin ovat niitä harvinaisuuksia jotka onnistuivat ilman sen suurempia taisteluita. 


En kestä sotkua mutta tältä keittiö näyttää aina sen jälkeen kun olen jotain kokkaillut. Kyseinen kuva viimeisimmän nekku kokeiluni jälkeen (poltin ensimmäisellä yrittämällä koko nekkuseoksen niin että kämppä kärysi ja onnistuin vielä tökkäämään sormeni kiehuvaan sokeriseokseen), nyt jännityksellä odottelen josko nuo tuolla jääkaapissa jämähtäisi. 

Tähän listaan voisin lisätä vaikka mitä katastrofeja mutta jostain kumman syystä en ole niitä kuvannut. Pointsit avolle joka on aina yrittänyt maistaa kaikkea mitä olen tehnyt vaikka olisi ollut kuinka hirveää mömmöä. Taidan vastasuudessakin jättää suuremmat kokkailut avokille ja keskittyä itse vaikka kosmetiikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti