3. kesäkuuta 2015

Meikkivoidekamut

Kevät aurinkoineen muistutti taas siitä kuinka haastava ihoni on. Ei tällä hetkellä kuivuutensa takia, vaan sävynsä. Talvisin ihoni on vaalea, ei oikeastaan punapigmenttinen mutta ei myöskään keltainen. Se on jotain niin siitä väliltä ettei oikean sävyistä meikkivoidetta meinaa löytyä. Toistaiseksi MAC:in Mineralize Moisture meikkivoide sävyssä NW13 on osunut lähimmäksi! Mutta odottakaas vain kun tulee aurinko. Ihoni ei oikeastaan rusketu, ei sitten millään, mutta imaisee itseensä helposti pienen huomaamattoman päivetyksen. Ja oho, sitten ei ollakaan enää NW, ehei, sillä iholle ilmestyy heti pieni kellertävyys. NW elikkä neutral warm sopii iholle jossa on ns. kylmä vaaleanpunertava sävy, kun taas NC, neutral cold, iholle jossa on lämpimämpi ja kellertävämpi sävy. Kesällä sävy on selkeästi jo enemmän kellertävä kuin punertava, mutta mitäs tällöin keväällä kun ei olla oikein kummankaan puolella?

 photo 2mp_12.jpg

Swatchailin MAC:in Mineralize Moisture ja Pro Longwear Nourishing Waterproof meikkivoidetta kädelleni yhtenä iltana. Mineralize Moisture on sävyssä NW13 ja PLNW NC15. Loppujen lopuksi päätin vain sekoitella nämä lempparimeikkivoiteet yhteen, ja katsoa mitä siitä tulee.

 photo 1mp_12.jpg

No mitä siitä sitten tuli? Tyhmä olo ainakin! Siis miksi en ole tajunnut tätä aikaisemmin. Olen ollut kyllä tietoinen siitä että useille ei löydy kaupan hyllyltä sitä oikeaa sävyä, vaan meikkivoiteita joutuu vähän miksailemaan saadakseen sen oikean sävyn. Ja niinhän se näyttää olevankin meikän ihonkin kohdalla. Mineralize Moisturen NW13 + Pro Longwear Nourishingin NC15 = Täydellinen!

 photo 4mp_6.jpg

Ja tässä nyt ei päästy voiton puolelle vain sävyn kanssa, vaan koko koostumus oli juuri sellainen mitä pitikin! Se asettui ilman ongelmia, pysyi todella hyvin ja mikä parasta, oli mattainen mutta antoi hehkua juuri oikean määrän. Se ei jäänyt iholle kostean tuntuiseksi kuten Mineralize Moisture tuppaa jäämään, eikä tehnyt kuivia kohtia ihossa kuivemman näköiseksi kuten Pro Longwear Nourishing. Tällä hetkellä sekoitussuhdanne oli suurin piirtein kaksi osaa Mineralize Moisturea ja yksi Pro Longwear Nourishingia, mutta kesän mittaan siirryn varmasti isomman PLNW suhdanteen kautta pelkästään kyseiseen meikkivoiteeseen kun ihoni päivittyy vähän lisää.

 photo 5mp_4.jpg

Yllä olevassa kuvassa olen tehnyt silmämeikin (jonka muuten esittelen tarkemmin omassa postauksessaan myöhemmin), ja lisännyt hieman varjostusta poskiluun alle. Ei puuteria tai highlighteria. Nenän sivulla on ihottumaa johon ei meikki tartu, mutta muuten omasta mielestäni tässä mennään kyllä aika lähelle täydellistä samettista lopputulosta, vai mitä mieltä olette?

Läträättekö te muut omia meikkivoide miksauksia vai oletteko niitä onnekkaita joille löytyy ympäri vuoden oikean värinen meikkivoide suoraan yhdestä purkista?

4 kommenttia:

 1. Mä tykkään sekoittaa Narsin Sheer Glow -meikkivoidetta samaisen merkin sävyttävään päivävoiteeseen keventääkseni lopputulosta. Oikeastaan aina miksailen meikkivoiteita vähintään sillä tavalla, että mulla on vaikka t-alueella mineraalimeikkivoidetta ja muualla iholla nestemäistä. Mun t-alueen ja poskien välillä on toisinaan tosi iso ero ihon kuivuuden/rasvaisuuden suhteen, ja siksi oonkin tullut siihen tulokseen, että paras tehdä omia sekoituksia ennemmin kuin yrittää saada kaikkea toimimaan samalla tavalla kaikkialla kasvoissa.:)

  Mun on niiiin pakko saada toi MAC:in uusi meikkivoide!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää mun herääminen tähän meikkivoideläträilyyn kyllä tosiaan antoi mulle ihan uudenlaisia mahdollisuuksia meikkivoiteissa! Pitää kokeilla myös tota sun tyyliäsi, mun kasvojen eri alueilla on myös tosi erityyppinen iho kuivan ja normaalin välillä. Ja kyllä! Pro longwear nourishing oli mullekin sellainen jota vaan ei voinut jättää sinne MAC: in hyllyyn!

   Poista
 2. Nyt. Mitä? Osaatko kertoa mulle että MIKSI ihmeessä neutral cold on tarkoitettu kellertävän lämpimälle iholle, ja neutral warm kylmemmälle roosapohjaiselle? Tämä nimeämistyyli on hämmästyttänyt kummastuttanut pientä meikkaajaa jo hyvän tovin. En vaan tajua.

  Sitten. Toi silmämeikki! Hienoimpia mitä olen kosmeblogeissa nähnyt, tykkään ihan hulluna. <3 Mielenkiinnolla odotan, että kerrot mitkä sävyt luomissa.

  Mä muuten luin peräti kaksi kertaa, että olet lisännyt varjostusta _postiluukun_ alle. Hiukan ihmettelin että mitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, naureskelin pitkään tolle postiluukku jutulle. Niin ja kiitos, postaus meikistä ilmestyy ensiviikolla! :)

   Toi MAC:in sävyjen merkkaus on todella... outo. Meni pitkään ennen kuin sain itselleni selvitettyä jutun niin että tajusin sen kunnolla. Sain jostain hyvän vinkin, että se sana neutral kannattaa ajatella sanana Not. NC, eli NOT COLD, on siis kellertävälle lämminsävyiselle iholle, ja NW eli NOT WARM on taas kylmäsävyiselle vaalenpunasävyiselle iholle. Itseäni tämä sanaleikki auttoi! :D

   Poista