14. joulukuuta 2013

a Little Miracle

Jokainen jolla on luonnonkiharat hiukset varmasti tietää minkälainen taistelu kyseisen hiustyypin kanssa voi olla. Omat hiukseni ovat jo luonnostaan kuivat ja hieman kovat, ja takkuja tuntuu syntyvän vaikka vaan istuisin paikallani. Suihkun jälkeen pitää muistaa aina suihkutella hiukset jollain aineella eikä nukkumaan voi todellakaan mennä hiukset edes hieman kosteina tai seuraavana päivänä ei niitä takkuja saa auki ilveelläkään. Vaikka hiukseni eivät mitään korkkiruuvi kiharaa olekaan, on niissä ihan selkeä kiharan hiuksen rakenne.


Nuorempana suoristin hiukseni aina ennen kuin lähdin mihinkään, nykyään koitan säästää hiusparkojani enkä enää osoittele niitä 180 asteisella raudalla niin useasti. Joskus hiusmallina toimiessani kampaaja manasi sitä, että vaikka hiuslaatuni on aika ohut, on hiusta silti todella paljon ja näin ollen ne ovat vaikeita muotoilla. Ohuen hiuslaatuni takia latvoihin syntyy helposti kaksihaaraisia varsinkin liikojen käsittelyiden seurauksena ja latvat katkeilevat helposti. Yhdessä vaiheessa tuntui etteivät hiukset kasvaneet ollenkaan, vaikka juurikasvua kyllä ilmestyi mutta ei pituutta! Näihin aikoihin tajusin lopettaa jatkuvan suoristelun ja alkaa käyttämään kunnon lämpösuojaa jos käsittelin hiuksiani jollain raudalla.


Vähän aikaa sitten Taika antoi minulle testattavaksi pienen pullon Schwarzkopfin BC Oil Miraclea, ja kertoi että oli omiin hiuksiinsa toiminut niin hyvin että ei ollut tarvetta käyttää edes hoitoainetta enää. Olin alkuunsa vähän skeptinen, varsinkin kun tätä kuuluisi laittaa hiuksiin ihan vain pari sormenpään kokoisa tilkkaa, oli vaikea kuvitella että se pystyisi tekemään tälle pehkolle mitään. Pullo pyöri jonkun aikaa olohuoneen pöydällä kun sitten kerran suihkusta tullessani päätin pistää öljyn testiin kun se siinä nyt sattui lojumaan. Nyt muutaman käyttöekerran jälkeen en enää luovu tästä tuotteesta, sillä ero aikaisempaan on huomattava! Jo ensimmäisen kokeilukerran jälkeen huomasin kuinka paljon helpompaa hiukset oli harjata niiden kuivuttua, ja nyt hiukset tuntuvat paljon pehmeämmiltä ja jopa pysyvät takkuuntumattomana paremmin. Ennen en olisi voinut edes kuvitella voivani kammata hiuksiani keskellä päivää tiheäpiikkisellä kammalla, kyllä siihen jo parin tunnin menon jälkeen tarvittiin harja ja kunnon otteet, nyt kampa menee hiuksista läpi helposti. Tottakai takkujakin vielä syntyy, mutta yleisesti ottaen hiukset tuntuvat olevan paljon paremmassa kunnossa ja helpommat käsitellä kun ennen.
KOLLAASI

Itselläni on edelleen käytössä tuo miniputeli kyseistä öljyä, sillä kuten sanoin, sitä tarvitsee hiuksiin todella pienen määrän ja näin ollen on riittoisaa. Tätä käytellessäni sain kuitenkin vinkkiä, että Schwarzkopfin halvemmassa Gliss merkkisessa öljy elixirissä olisi kuulemma aivan sama inci kun BC:n öljyssä, ja näinhän siinä olikin, ainoa ero näiden puteleiden välillä on siis hinta. Kun saan joskus käytettyä loppuun tuon pienen pullon "ihmettä", aion kyllä siirtyä käyttämään Glissin vastaavaa tuotetta. Ihan näin säästömielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti