15. joulukuuta 2013

Siveltimien kylpypäivä

Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja pestä meikkisiveltimeni, viime kerrasta on aivan liikaa aikaa. Myönnän olevani laiska siveltimien pesijä, joka kostautuu aina välillä meikkejä tehdessä kun totean käyttäväni valkoiseen luomiväriin sutia jota käytin viimeksi mustaan.


Samalla tuli huomattua kuinka noita suteja on taas kertynyt. Olen samanlainen vaatteiden ja sutien kanssa; kun pitäisi laittaa itsensä valmiiksi niin ei ole mitään päälle pantavaa, tai tässä tapauksessa yhtään sellaista sivellintä jonka tarvitsen. Noh, levitettyäni siveltimet pesukoneen päälle tulin todenneeksi että kyllähän noita on kaikkiin tarkoituksiin.


Pesuun käytin e.l.f.:in brush shampoota, jonka olen todennut ihan käyväksi tuotteeksi. Shamppoo on riittoisaa ja toimii niinkun pitääkin, saisi ehkä vain olla hieman paksumpaa.


Ensin sivellin kastellaan hyvin, niin että sisäosakin kastuu kunnolla. Itse pyrin pitämään sudin kokoajan hieman alaspäin, jotta vettä ei valuisi paljon vastakarvaan, joissakin tapauksissa se voi pilata sudin rakenteen.


Sen jälkeen pestään suti shamppoolla, isommat sudit pesen pariin kertaan jotta ne varmasti puhdistuvat, ja tämän jälkeen huuhdellaan kuunnolla. Tässä sama juttu kun veden kanssa, sutia ei kannata hieroa paljon vastakarvaan.


Sitten vaan pikainen kuivaus pyyhkeeseen tai paperiin jonka jälkeen sudit jätetään pyyhkeen päälle kuivumaan. Kyllähän tähän puoli tuntia sai helposti kulumaan, mutta ovatpahan puhtaita. Huomenna pääsen ne sitten taas sotkemaan!

2 kommenttia: