18. joulukuuta 2014

Talven Hiustenhoitolempparit

Mörrimöykky täällä terve! En ole varmastikaan ainut joka manaa tälläkin hetkellä sitä millaiseksi taisteluksi tämän hiuspehkon kanssa eläminen varsinkin talvella muuttuu? Suomen talvea kun ei voi ainakaan tasaiseksi kutsua, välillä on märkää ja välillä kuivaa, välillä ollaan plussan puolella ja välillä taas miinus kahdessakymmenessä. Hiuksetkin reagoi keleihin, ja joinakin päivinä tekisi mieli iskeä päähän paperipussi sen sijaan, että miettisi millä pidän nämä karvat kurissa tämän päivän. Myönnänkin olevani ahkera pipon käyttäjä talvisin, ihan vaan kosmeettisista syistä.

 photo 2-1.jpg

Hiuslaatuni on luonnonkihara ja siis sille tyypillisesti melko karkea. Se sähköistyy helposti ja takuttuu vielä helpommin. Olen värikäsitellyt hiuksia jo vuosia, mutta viime aikoina minimoinut värjäyskerrat niin vähäisiksi kuin mahdollista, ja korvannut värjäämiset sävyttävillä hoitoaineilla aina siihen asti kun juurikasvu alkaa muistuttaa pottaa päässä. Kihara hius on yleensä vaikea hallittava, ja vaikka se kiharana onkin tuuheampi ja ilmavampi, suoristettuna se pysyy kuitenkin paremmin takuttomana. Siinähän sitten dilemma, takkua vai lättänää? Vai isketäänkö (taas) vaan se suttunuttura tai pipo päähän?

 photo 1-3.jpg

Kesäisin omiin hiuksiini riittää yleensä UV-suojan sisältävät hoitotuotteet ja suolasuihke rakennetta antamaan. Talvella oikeastaan koko hiustenhoitorutiini menee uusiksi:

Yves Rocherin Hair Repair hiusöljy sisältää babassu- ja australianpähkinäöljyä. Levitän öljyn hiusten pituuksiin ennen suihkua kerran kaksi viikossa, vedän suihkumyssyn päähän ja pyyhkeen vielä päälle tehostamaan lämmöllä vaikutusta. Annan öljyn vaikuttaa hiuksissa puolesta tunnista tuntiin. Pesun jälkeen hiukset näyttävät terveemmiltä ja kiiltävämmiltä.
Suihkussa levitän hiuksiin shampoon ja hoitoaineen jälkeen pari kertaa viikossa Gorgeousin Intensive hiusmaskin. Purkin mukaan vaikutusaika on kaksi minuuttia, mutta itse annan maskin vaikuttaa hiuksissa viidestä kymmeneen minuuttiin. Aluksi en pahemmin innostunut tästä maskista, sillä olin tottunut aiemman silikonipitoisemman maskin antamaan supersileään tulokseen. Olen kuitenkin useamman käyttökerran jälkeen tykästynyt tähän! Hiukset jäävät kivan pehmeiksi, eikä maskin tuoksu jää myöskään leijumaan hiuksiin.
Suihkun jälkeen suihkuttelen hiuksiin Aussien Miracle Recharge Luscious Long lightweight conditioning suihkeen ja levitän latvoihin Gliss:in Daily Oil Elixir hiusöljyn. Aussien suihke lisää hiuksien kammattavuutta ja Gliss:in öljy taas vähentää latvoista pörröisyyttä sekä antaa kuiville latvoille lisää kiiltoa.

Minkälaisia hiustenkesytystuotteita te käytätte talvisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti